Zelfgemaakte proteïne cookies
Home made eiwitkoeken, dat klinkt als een droom. Ze zijn voedzam, er is geen suiker aan toegevoegd en een stuk goedkoper dan de cookies die je online kunt bestellen.
Servings
15 cookies
Ready In:
8 min + 8 min oven
Calories:
95
Good For:
Tussendoor
8 gram eiwitten per portie
Minder dan 100 kcal
Wauw, deze koekjes zijn heerlijk. Met minder dan 100 calorieën per stuk en 8 gram eiwitten is dit een droom voor iedereen die gezond wil snacken. Pas wel op, want als je ze te lang bakt worden ze snel te droog.
De geur van vanille en speculoos komen je tegemoet wanneer je deze koekjes in de oven zet. Vergeet niet om ook je restje koekjesdeeg op te smikkelen (stiekem nog lekkerder dan de koekjes zelf).
Stop de koekjes in een trommel en je hebt je tussendoortjes voor deze week in een handomdraai in de koelkast staan!
Ingrediënten
- 150 gram Havermout
- 2 Eieren
- 100 ml Melk
- 4 scoops Impact Whey Protein
- 4 scoopjes Flavoring Powder Peanut Butter
- 1/3 zakje Bakpoeder
- 3 lepels Boter
- 1 snufje Zout
- 4 mini Lotus Koekjes
Proteïnekoekjes zijn online vaak mega duur. De oplossing? Ze zelf maken. Met dit recept zet. je in een handomdraai vijftien koekjes op tafel. Ze zijn gezond, bevatten vrijwel geen suiker en zijn uiteraard hoog in eiwitten. Nog een voordeel: ze zijn nog geen 100 calorieën per stuk. Wat houdt je nog tegen? Pak de havermout, je favoriete eiwitpoeder en overige ingrediënten. We gaan bakken!
Gebruik in dit recept de Vanille Whey van MyProtein voor het beste resultaat. Een andere vanille eiwitpoeder kan natuurlijk ook. Daarnaast hebben wij Guosto Flavoring Powder gebruikt. Dit is echt een gamechanger! Met slechts een aantal mini scoops voeg je de smaak van pindakaas toe aan je koekjes. De geur die dit spul veroorzaakt is hemels. Ook bestellen? Vergeet dan niet de code PROTEINREVIEWS te gebruiken voor 10% korting (geldig op de volledige webshop).
Voedingswaarde
Hieronder vind je de voedingswaarde per cookie. Wij konden ongeveer vijftien (vrij flinke) koekjes bakken.
- 8 gram eiwitten
- 7,3 gram koolhydraten
- 3,3 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Blend 150 gram havermout tot er een meel-achtige structuur is ontstaan. De havermout korrels moeten onherkenbaar zijn.
Stap 2
Voeg dan in een grote kom de havermout toe en alle overige droge ingrediënten. Met andere woorden: eiwitpoeder, zout, bakpoeder, lotus koekjes en flavoring powder.
Stap 3
Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Hiermee bedoelen we: de eieren, boter en melk.
Stap 4
Voeg vervolgens de natte ingrediënten bij de droge en kneed tot een mooi koekjesdeeg. Te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe.
Stap 5
Verdeel het beslag over je bakplaat. Bak de koekjes zo’n 8 minuten op 175 graden. Let op: je bakt ze snel te lang. Het lekkerst is als ze van binnen nog een beetje zacht zijn.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision