Sliced appel cake
In onze zoektocht naar het perfecte tussendoortje kwamen wij online deze sliced apple cake tegen. Is het de hype waard?
Servings
7
Ready In:
15 min. + 50 min. oven
Calories:
145 per stuk
Good For:
Ontbijt en tussendoor
10,2 gram eiwitten
Dit is echt heel lekker!
Een cake dat voornamelijk bestaat uit sliced appels… Het ziet er smakelijk uit, maar is dit ook echt zo?
In deze editie van ‘is dit gerecht de hype waard’ kom jij er achter of dit high protein recept het namaken waard is.
Wij dachten van tevoren dat het slicen van de appels wel even ging duren, maar eerlijk, dit was zo gepiept. Binnen een kwartiertje heb je alle ingrediënten door elkaar gemengd en is het klaar om in de oven te gaan. Dan is het even geduld hebben maar een uur later staat er een ware traktatie op tafel.
Je kunt het al raden: dit is echt de hype waard!
Ingrediënten
- 2 scoops Impact Whey Protein in de smaak vanille
- 3 Appels (gesliced)
- 60 gram Blended oats
- 170 ml Sojamelk
- 3 Eieren
- 2 eetlepels Vanille extract
- 2 eetlepels Honing
Word jij ook zo gelukkig van een lekkere cake die ook nog eens voedzaam is? Dit is echt een aanrader.
Voor het beste resultaat hebben wij in dit recept de Vanille Whey van MyProtein gebruikt. Dit eiwitpoeder heeft een fijn level qua zoetheid, zeker in combinatie met de appel. Daarnaast gebruikte wij vanille extract, maar je kunt ook kiezen voor FlavDrops. Op die manier kun je precies bepalen hoe zoet jij je cake wil maken én wisselen in smaken. Naast vanille kun je bijvoorbeeld gaan voor boterkoekje of cheesecake, deze gaan perfect samen met de rest van de ingrediënten.
Voedingswaarde
Dit zijn de voedingswaarde voor de gehele cake (zonder de kwark als topping).
- 72 gram eiwitten
- 156 gram koolhydraten
- 49 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Blend de havermout in een blender of keukenmachine tot een meel structuur. Rasp vervolgens de drie appels tot dunne plakjes.
Stap 2
Mix vervolgens in een andere kom: drie eieren, 170 ml sojamelk, de blended havermout, twee scoops eiwitpoeder, 2 el vanille extract en 2 el honing.
Stap 3
Schep de appels door het beslag heen en giet het gehele mengsel vervolgens in een met bakpapier beklede (middengrote) ovenschaal.
Stap 4
De cake gaat dan 50 minuten in de oven op 160 graden. Controleer tussendoor of de appels niet aanbranden.
Stap 5
Als de cake klaar is kun je ervoor kiezen om er een dot kwark op te doen. Dit gaat perfect samen met de smaken van de kwark én bevat nog wat extra eiwitten.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision