Protein pudding chocolade cake
Proteïne pudding is één van de laatste trends binnen de wereld van eiwitproducten. Het blijkt dat je er ook perfect mee kunt bakken. Het zorgt zelf voor een heerlijke, fluffy structuur.
Servings
8 tot 10
Ready In:
5 min + 35 oventijd
Calories:
88 per portie
Good For:
Tussendoor
8,3 gram eiwitten per portie
Gezonde chocolade cake
Deze decadente protein pudding chocolade cake is een ware traktatie het oog. Maar geldt dit ook voor de smaakpapillen? Wat maakt deze cake zo speciaal? De combinatie van eiwitpoeder en proteïne pudding in het deeg. Dit zorgt voor een fluffy structuur en is ook nog eens lekker eiwitrijk.
De grote vraag is echter: zijn deze protein pudding chocolade cakes meer dan alleen een visueel genot? Zijn ze echt de hype waard of slechts een sensationeel fenomeen op social media?
Wij maakte dit recept na en gaan hieronder verder in op het antwoord hierover. Spoiler: de volgende dag is deze cake nog lekkerder.
Ingrediënten
- 2 cupjes/ 300 gram Protein Pudding (kies voor chocolade of een combinatie van vanille en chocolade).
- 100 gram (Volkeren) bakmeel
- 2 Eieren
- 15 gram Cacaopoeder
- 1/3 zakje Bakpoeder
- 1 scoop Eiwitpoeder Chocolade
Deze cake is echt perfect om even tussen alle bedrijven door te maken. Het staat zo in de oven en 35 minuten later is het klaar. Toen we de cake net uit de oven haalde en een taste test uitvoerde waren we een klein beetje sceptisch. De structuur is absoluut om van te dromen. Het is luchtig maar toch compact en fluffy. De smaak had blijkbaar een nachtje nodig want de volgende dag was het echt smullen! Een dikke aanrader.
Wij gebruikte in dit recept een veganistische eiwitpoeder (smaakt wel als whey), namelijk de PlantWhey van PlantPowders. Je kunt ook een andere chocolade whey gebruiken, zoals de Impact Whey Protein van MyProtein.
Voedingswaarde
Hieronder vind je de voedingswaarde voor de hele cake.
- 83 gram eiwitten
- 98 gram koolhydraten
- 21 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Meng alle ingrediënten in een kom tot een fijn beslag.
Stap 2
Giet/schep het beslag in een (middelgrote) ovenschaal bekleed met bakpapier.
Stap 3
Bak de cake op 180 graden voor ongeveer 35 minuten.
Stap 4
Laat de cake afkoelen en snijd het daarna in plakken.
Tip
Deze cake is een dag na bakken nóg lekkerder.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision