Pindakaas witte chocolade yoghurt bowl
Een heerlijke yoghurt bowl verrijkt met pindakaas en witte chocolade die maar 250 calorieën bevat? Dat kan.
Servings
1
Ready In:
6 min
Calories:
250
Good For:
Ontbijt of Tussendoor
27 gram eiwitten
Een speciaal sausje
Pindakaas en witte chocola bevatten doorgaans per 100 gram meer calorieën dan andere voedingsmiddelen. Dit is de reden dat velen denken dit niet te kunnen eten wanneer ze in een calorie tekort zitten. Of dit gewoon liever willen mijden want als je er eenmaal aan begint… Met name chocola, voor je het weet heb je de hele reep op.
Daarom hebben wij dit recept bedacht. Deze yoghurt bowl heeft meerdere lagen die samen zorgen voor een eiwitrijke smaaksensatie. Allereerst een jam laag, gemaakt van blauwe bessen, daarbovenop komt de pindasaus en om het helemaal af te maken wordt het bedekt met witte chocola. Dit is echt om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten
- 150 gram Magere kwark
- 14 gram (halve scoop) Eiwitpoeder (vanille of iets anders romigs)
- 2 theelepels Ongezoete Amandelmelk
- 10 gram 100% Pindakaas
- 40 gram Blauwe bessen
- 8 gram Witte chocolade
- 3 druppels Flavour Drops (of zoetstof)
In deze Pindakaas Witte Chocolade Yoghurt Bowl gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting bij Prozis. Liever een andere eiwitpoeder bestellen? Dit is ook een aanrader.
Wat ook een mega aanrader is, zijn de Yummy drops. Hiermee voeg je smaak toe, zonder calorieën. Ideaal! In dit recept gebruiken wij de vanille variant. We zijn ook erg fan van de smaken kokos en cookies & cream.
Wij zijn mega fan van dit soort ontbijtjes en zullen nog vele andere varianten delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde voor 1 portie
- 27 gram eiwitten
- 12 gram koolhydraten
- 9 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Meng in een middelgroot schaaltje 150 gram magere kwark met een halve scoop (ongeveer 14 gram) eiwitpoeder in de smaak vanille of andere romige variant.
Stap 2
Om het nog wat zoeter te maken kun je ervoor kiezen om een paar flavour drops in de smaak vanille toe te voegen of zoetstof. Meng opnieuw.
Stap 3
Doe wat (bevroren) bessen op een schaaltje, 20 seconden in de oven (indien bevroren) en prak fijn tot een soort jam. Verspreid het vervolgens over de kwark.
Stap 4
Doe in een schaaltje 10 gram pindakaas en een theelepel (ongezoete amandel)melk. Zet 20 seconden in de magnetron, roer door en verspreid het over het kwarkmengsel.
Stap 5
Doe hetzelfde wat je bij stap vier hebt gedaan ook met de witte chocolade. Als het goed is heb je nu een jam, pindakaas en witte chocolade laag. Eestmakelijk!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision