No bake chocolade eiwitrepen
Eenvoudig je eigen eiwitrepen maken? Dat kan! Je hebt voor dit recept niet eens een oven nodig. En deze no bake chocolade eiwitrepen zijn ook nog eens verslavend lekker!
Servings
6
Ready In:
10 min. + 5 uur koekast
Calorieën per reep:
218 (1/6 porties)
Goed voor:
Tussendoor
11 gram eiwitten per portie
Zelfgemaakt is net zo lekker!
Op zoek naar een smakelijk en gezond tussendoortje? Probeer onze eiwitrijke no bake eiwitrepen. Per portie bevatten deze heerlijke, zachte bars 11 gram eiwitten en een dosis aan gezonde vetten.
Wist je dat een combinatie van eiwitten en vetten je langer volhoudt? Deze eiwitrepen voorzien je dus van de nodige energie. Perfect voor iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft.
Wij hebben deze bars verdeeld in zessen, maar mocht jij op je calorie-inname letten dan kun je er ook zes, acht, tien of zelfs twaalf porties van maken. Op die manier past het binnen ieder voedingspatroon.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 100 gram Kokosmeel
- 30 gram Pindakaas poeder
- 2 scoops Chocolade Eiwitpoeder
- 20 gram 100% Pindakaas
- 200 ml Ongezoete amandelmelk
- 30 gram Cacaopoeder
- 50 gram (Suikervrije) Maple Syrup
- Paar druppels Zoetstof
- 30 gram Chocolade (melk of puur)
- 20 gram Kokosolie
Wij gebruiken in deze no bake chocolade eiwitrepen de Impact whey protein in de smaak chocolade van Myprotein. Let op: in dit recept is de smaak van het eiwitpoeder dat je gebruikt zeer bepalend. Dit proef je sterk terug in de repen.
Tip: smaak toevoegen aan je recepten zonder extra calorieën? Bestel flavour drops, vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout. Daarnaast gebruiken wij in dit recept suikervrije maple syrup. Deze kun je ook gebruiken om over je pancakes of havermout te doen. Aanrader!
Wij ontwikkelen creatieve en unieke high protein recepten. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde voor één bar. wij hebben het verdeeld in 6 stukken.
- 15 gram eiwitten
- 15 gram koolhydraten
- 11 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Meng alle droge ingrediënten door elkaar: kokosmeel, eiwitpoeder, cacaopoeder en pindakaaspoeder.
Stap 2
Doe vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten: 100% pindakaas, amandelmelk, maple syrup (of honing) en zoetstof.
Stap 3
Meng alles door elkaar tot je een grote deelbal hebt. De structuur blijft een beetje korrelig, dat komt door de kokosmeel en is niet erg.
Stap 4
Verspreid het ‘beslag’ vervolgens over een ovenschaal (leg een bakpapiertje op de bodem). Druk goed aan en smelt vervolgens de chocola en kokosolie.
Stap 5
Verspreid de gesmolten chocola over het beslag en laat het geheel minimaal vijf uur opstijven in de koelkast. Verdeel vervolgens in zes porties. Eetsmakelijk!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision