Sinterklaas ontbijtcakeje
De Sint komt bijna weer in ons land. Tijd om de geur van speculaas en chocoladepepernoten in huis te halen met dit heerlijke ontbijtje.
Servings
2
Ready In:
7-10 minuten
Calories:
365 calorieën per stuk
Good For:
Ontbijt
25 gram eiwitten per cakeje
Haal pakjesavond in huis
Een cakeje dat Sinterklaasavond alvast in huis haalt.. dat is wat deze ontbijtcreatie is. De geuren die je tegemoet komen zijn verrukkelijk.
Het middelpunt van dit ontbijt? Een smeltende kern van pure chocolade gecombineerd met de rijke smaak van speculoos. Samen vormen ze een ware traktatie voor je smaakpapillen, alsof je een klein feestje viert in je eigen huis.
Maar deze verrassing is ook nog snel en eenvoudig te bereiden. Je hebt een vroege ochtendhaast en energie nodig voor de hele dag? Dit ontbijt zit boordevol eiwitten en geeft je die broodnodige boost om de ochtend moeiteloos door te komen.
Ingrediënten (voor twee stuks)
- 40 gram 100% Real Whey Protein Prozis
- 1 banaan
- 60 gram havermout
- 100 ml melk (naar keuze)
- 2 eieren
- 5 gram chiazaad
- 20 gram speculoos
- 2 blokjes pure chocolade
- 1 theelepel koek & speculaas kruiden
Dit ontbijt is ontzettend makkelijk te bereiden, voedzaam en mega lekker. Hiermee haal je de geur van pakjesavond alvast in huis. Wij hebben ervoor gekozen om nog wat mini strooigoed (te koop bij de Albert Heijn) erover heen te doen om het af te maken. Deze is niet meegenomen in de voedingswaarde en de ingrediëntenlijst.
Wij hebben in dit gerecht de Prozis 100% Real Whey Protein gebruikt in de smaak vanille. Je kunt uiteraard ook een ander merk kiezen. Goed om te weten: met de code PROTEINREVIEWS krijg je bij Prozis 10% korting.
Overige benodigdheden:
- Een magnetron of oven
- Hitte bestendig schaaltje
Voedingswaarde
Hieronder is de voedingswaarde per stuk weergegeven.
- 25 gram eiwitten
- 46 gram koolhydraten
- 9 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Prak de banaan in een (hitte bestendig) schaaltje. Doe hierbij de eieren en de melk en mix het goed door elkaar.
Stap 2
Doe vervolgens alle overige ingrediënten bij elkaar (behalve de speculoos en pure chocolade) en mix het tot een glad maar stevig beslag.
Stap 3
Doe de helft van het beslag in de kommetjes. Doe hier een stukje pure chocolade en een theelepel speculoos pasta in en giet de rest van het beslag erover heen.
Stap 4
Zet de schaaltjes in de magnetron voor ongeveer drie tot vier minuten of voor 25 minuten in de oven op 180 graden. Controleer tussendoor de gaarheid.
Tips
Het cakeje kan snel te droog worden. Controleer daarom tussendoor goed of het al gaar is.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision