Salted caramel pancakes
Deze salted caramel zijn een droom voor iedereen die bezig is met gezonde voeding. Het is mega voedzaam en bevat 50 gram eiwitten per portie.
Servings
1
Ready In:
10 min
Calories:
483 per portie
Good For:
Ontbijt of lunch
50 gram eiwitten
Ontbijt als een keizer
Wij hebben zo ontzettend genoten van dit ontbijt dat wij niet anders konden dan dit recept te delen.
De combinatie van de karamel proteïne pudding en het eiwitpoeder is gewoon fantastisch. Daarnaast is het ontzettend eiwitrijk, het bevat namelijk 50 gram eiwitten.
Toppings zijn eigenlijk niet eens nodig omdat de smaak al 10/10 is. Toch maakt dit het wel helemaal af. De salted caramel saus heeft een geweldige smaak en de gemengde noten zorgen voor een heerlijke crunch.
Goed om te weten: de genoemde calorieën zijn exclusief toppings.
Ingrediënten (voor de pancakes)
- 1/2 Banaan
- 1 bakje Karamel proteïne pudding
- 35 gram Vermalen havermout (met blender of keukenmachine)
- 1 Ei
- Een snuf zout
- 50 ml Melk naar keuze
- 20 gram Prime Whey Protein
Toppings die wij hebben gebruikt (optioneel):
- Prozis Salted Caramel Sauce
- 10 gram Verbrokkelde nootjes (ongezouten)
Protein Pancakes heb je vast wel eens gezien en wellicht ook gemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat ze niet zo lekker zijn geweest als deze salted caramel variant.
In dit recept gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak White Chocolate. Dit geeft een zeer sterke chocolade smaak en dit is perfect in dit recept. Heb jij een andere variant eiwitpoeder in huis? Ook smaken als vanille, cookies & cream of iets in die trant kan ook heel goed worden verwerkt in dit recept.
Liever geen eiwitpoeder gebruiken? Voeg dan wat zoetstof toe voor de extra smaak.
Daarnaast hebben wij het afgetopt met wat gemengde nootjes voor een heerlijke crunch en wat extra gezonde vetten. Je kunt echter ook kiezen voor banaan, kokossnippers, pompoenpitten, walnoten etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Let op: toppings voegen extra calorieën toe.
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie (zonder toppings)
- 50 gram eiwitten
- 43 gram koolhydraten
- 12 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Blend ongeveer 35 tot 40 gram havermout in een blender tot er een meelstructuur is ontstaan.
Stap 2
Prak een banden tot moes en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Meng daarna tot een glad beslag.
Stap 3
Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn.
Stap 4
Stapel alle pannenkoekjes op en voeg vervolgens je favoriete toppings toe. Wij gingen voor de salted karamelsaus van Prozis en dit echt een aanrader!
Tip
Let goed op als je de pannenkoekjes aan het bakken bent. Ze kunnen snel aanbranden.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision