High Protein Lava Cake Brownie
Een smeuïge chocolade brownie die hoog is eiwit waardoor je verantwoord chocola kunt eten? Dit is het recept dat je zoekt.
Servings
8
Ready In:
8 min. + 20 min oven
Calories:
123 per portie
Good For:
Tussendoor
13,8 gram eiwitten
Rijk van smaak
Dit tussendoortje is geïnspireerd op de velen varianten die wij online voorbij hebben zien komen. Het ziet er altijd erg smakelijk uit. Een chocolade brownie met zo’n smeuïge binnenkant. Maar is het net zo lekker als het eruit ziet?
Onze variant heeft een basis van kokoskwark en chocolade eiwitpoeder. Wij kunnen alvast verklappen dat dit een magische combie is. Zelfs als je niet van kokos houdt zijn deze onweerstaanbaar.
De topping van pindakaas en sprinkles maakt het helemaal af.
Ingrediënten (voor 8 porties)
- 225 gram Skyr 0% Kokos kwark (of ander merk)
- 50 ml Ongezoete amandelmelk
- 100 gram Chocolade Whey Protein (Wij gebruiken de Impact Whey van MyProtein)
- 1 Ei
- 15 gram Cacaopoeder
- 25 gram Honing
- 1/2 zakje Bakpoeder
Topping:
- 2 eetlepels 100% Pindakaas
- 3 eetlepels Kokendheet water
- Handje Sprinkles (optioneel)
De lava cake is al jaren razend populair. Je kent het vast wel: zo’n chocolade cake waar de binnenkant nog zacht en smeuïg is. Loopt het water je al in de mond? Dan hebben wij goed nieuws. Wij hebben namelijk een gezonde variant die net zo lekker is als degene die bomvol suiker zit.
Deze cake is supermakkelijk te maken en ook nog eens binnen half uurtje klaar. Top het af met wat pindakaas en smullen maar!
In dit recept gebruiken wij de Impact Whey Protein van MyProtein in de smaak Pure Chocolade. Dit geeft een zeer sterke chocolade smaak en dit is perfect in dit recept. Wil jij liever een wat zachtere smaak? Kies dan voor de smaak Chocolade brownie of Chocolade Kokosnoot.
Tip: houd jij absoluut niet van kokos kwark of ook maar iets wat met kokos te maken heeft? Vervang het dan door een vanille variant of Griekse Yoghurt. Deze twee gaan ook perfect samen met de chocoladesmaken in dit recept.
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per stuk wanneer je de cake verdeelt in 8 porties.
- 13,8 gram eiwitten
- 7 gram koolhydraten
- 4,4 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Mix eerst alle natte ingrediënten door elkaar (kwark (kokos of vanille smaak), ongezoete amandelmelk en een ei)
Stap 2
Meng vervolgens door de mix: proteïne poeder, cacaopoeder, bakpoeder en de honing.
Stap 3
Mix tot een glad beslag en giet in een met bakpapier beklede middelgrote ovenschaal. Bak het vervolgens op 180 graden voor zo’n 20 minuten.
Stap 4
De topping van pindakaas maak je door twee eetlepels 100% pindakaas te mengen met 2 eetlepels kokendheet water.
Stap 5
Laat de cake even afkoelen en top het vervolgens af met het pindakaasmengsel en dan zijn de sprinkels optioneel. Geniet ervan!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision