High Protein
Bananenbrood
Het perfecte tussendoortje heb je zojuist gevonden. Dit bananenbrood is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens mega voedzaam.
Servings
10
Ready In:
10 bereiden + 30 oven
Calories:
1550 (155 per portie)
Good For:
Snack & ontbijt
Een heerlijke snack
Bananenbrood met een twist
Je kent het vast wel: bananenbrood. Het is in onze ogen de perfecte snack. En als er ook nog eens 10 gram eiwitten per portie inzitten worden we helemaal enthousiast.
Om het bananenbrood wat smeuïger te maken hebben wij er appel en rozijnen aan toegevoegd. De balans in deze cake is echt perfect en daarom willen we dit recept graag met jullie delen.
Nog een aantal voordelen: voor deze cake hoef je geen baktalent te zijn, je hebt geen mixer nodig en het staat binnen 10 minuten in de oven.
Ingrediënten
- 3 bananen (waarvan 1 als decoratie)
- 1 appel
- 150 gram havermout
- 3 eieren
- 40 gram eiwitpoeder vanille
- 250 ml melk (gebruik melk naar keuze)
- 1 zakje bakpoeder
- 1 handje rozijnen
- 10 gram lijnzaad
- 1 tl kaneel & koek en Speculaas kruiden
- Snufje zout
Dit bananenbrood recept leent zich er perfect voor om er je eigen draai aan te geven. Voeg er bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit of pindakaas aan toe. Liever vasthouden aan het recept zoals wij hem maken? Dat kan natuurlijk ook. Zo weet je zeker dat het een succes wordt.
Wij geven de voorkeur om in dit recept het eiwitpoeder van Prozis te gebruiken. Deze is zoet, maar niet te, waardoor ook de andere smaken nog tot zijn recht komen.
Overige benodigdheden:
- Een cakevorm (eventueel met wat boter om hem in te vetten)
- Een oven
- Een vork om bananen te prakken en lepel om te mengen
- Eventueel een mengkom, wij hebben alles gemengd in de cakevorm zelf maar het is makkelijker om een grotere kom te gebruiken.
Voedingswaarde
De hieronder genoemde nutriënten gaan over de volledige cake. Mocht je andere toppings toevoegen dan zullen de nutriëntverhoudingen uiteraard veranderen.
- 85 gram eiwitten
- 228 gram koolhydraten
- 32 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Snijd de appel in kleine stukjes en doe hierbij de kaneel, koek en speculaaskruiden en rozijnen. Meng goed door elkaar.
Stap 2
Prak twee bananen en meng hierdoor het appel mengsel, de eieren, de melk, de havermout, het eiwitpoeder, lijnzaad, bakpoeder (eigenlijk alle overige ingrediënten).
Stap 3
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet het beslag in de cakevorm. Top het af met een door de helft gesneden banaan en eventueel noten.
Stap 4
De cake gaat ongeveer een half uurtje in de oven op 180 graden. Controleer de cake goed op gaarheid. Het kan zijn dat de cake een langere gaartijd kent.
Stap 5
Laat de cake vervolgens goed afkoelen en snijd vervolgens in plakken. Je kunt ervoor kiezen om er nog wat pindakaas op te smeren als heerlijke topping!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision