Choco-pindakaas Havermout ontbijt
Een ontbijtje met een laag van chocolade en pindakaas, dat klinkt toch als muziek in de oren? Wij hebben voor jou het recept dat je zoekt.
Servings
2 stuks
Ready In:
10 min + een nacht
Calories:
500 per stuk
Good For:
Ontbijt
33,5 gram eiwitten per portie
Een droom ontbijt
Soms heb je ‘gewoon’ even zin in wat anders dan je reguliere havermout ontbijt. Dit snappen wij maar al te goed. Daarom hebben wij dit recept bedacht.
Het lekkerste is toch wel de harde laag van pindakaas en chocolade in combinatie met de zachte, smeuïge havermout. Loopt het water je al in de mond?
Uiteraard is dit ontbijt hoog in proteïne en eenvoudig te bereiden. We hebben het recept uitgeschreven voor twee stuks. Heerlijk om te delen, of gewoon om twee ochtenden zelf van te genieten.
Ingrediënten (voor twee stuks)
- 2 scoops vegan vanilla whey protein
- 1 banaan
- 80 gram havermout
- 6 gram chiazaad
- 300 ml sojamelk
- 100 gram magere kwark
- 2 el maple syrup (wij gebruiken suikervrije van Womensbest)
- 8 blokjes pure chocolade
- 1 el pindakaas
Dit ontbijt is een waar feest om je dag mee te beginnen. Het is rijk aan langzame koolhydraten, goede vetten en natuurlijk eiwitten. Ohja en hebben we al gezegd dat er chocola in zit?
Je kunt in dit recept allerlei soorten vanille whey gebruiken. Wij raden echter aan om in dit geval voor een vegan variant te gaan. Dit geeft het een hele typische smaak, maar mocht je echt niet van vegan proteïne poeder houden, ga dan gewoon voor jou favoriete whey.
Exact maken wat wij hebben gemaakt? Ga dan voor de vegan variant gegaan van GT Nutrition. Goed om te weten: met de code ProteinReview10disc krijg je bij GT Nutrition 10% korting.
Voedingswaarde
Hieronder is de voedingswaarde per stuk
- 33,5 gram eiwitten
- 59 gram koolhydraten
- 16 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Doe een banaan door de helft en prak deze in het bakje fijn. Doe dan de havermout, chiazaad en eiwitpoeder bij. Meng dit kort door elkaar.
Stap 2
Voeg de sojamelk eraan toe en roer tot het een glad beslag is., maar niet te dun. Is het nog te dik? Voeg er dan wat extra melk aan toe.
Stap 3
Doe in ieder bakje een eetlepel kwark en voeg eventueel wat suikervrij Maple syrup toe (wij gebruiken degene van WomensBest)
Stap 4
Smelt vervolgens 6 tot 8 blokjes chocolade in de magnetron. Vergeet tussendoor niet even te roeren.
Stap 5
Verdeel de gesmolten chocolade over de havermout en doe hier vervolgens wat pindakaas overheen. Zet het dan in de koelkast voor minstens 5 uur.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision