Gezonde Sinterklaas muffins
De komst van Sinterklaas heeft ons geïnspireerd tot het maken van deze gezonde muffins. Hoog in eiwitten en mega lekker!
Servings
12
Ready In:
15 min + 20 min oven
Calories:
145 calorieën per stuk
Good For:
Tussendoor
8,5 gram eiwitten per portie
De lekkerste muffins ever!
Ben je op zoek naar een tussendoortje dat niet alleen verrukkelijk is, maar ook voedzaam en eenvoudig te bereiden? Deze Sinterklaas muffins zijn de perfecte traktatie voor elke dag. Elk muffin bevat 8,3 gram eiwit en slechts 145 calorieën, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor een energieke dag.
Deze feestelijke muffins brengen de sfeer van pakjesavond naar je keuken. Ze zijn rijk aan smaken zoals speculoos, kruidnoten, en koek & speculaaskruiden, die elke hap tot een waar genot maken. Perfect voor bij de koffie of als smakelijk tussendoortje!
Serveer deze muffins op een gezellige schaal om echt in de Sinterklaasstemming te komen.
Ingrediënten (voor 12 stuks)
- 40 gram chocolate whey isolate
- 1 banaan
- 250 gram 0% appelmoes
- 200 gram havermout
- 2 eieren
- 30 gram speculoos
- 100 gram zuivelspread
- 20 gram speculaas bolletjes
- 1 theelepel koek & speculaas kruiden
- 1 zakje bakpoeder
Met deze muffins maak je een ongekende indruk op je familie en vrienden. Het is lekker, voedzaam en perfect om uit te delen. De geuren die een entree maken in je keuken brengen pakjesavond al naar je toe.
Wij hebben in dit gerecht de Whey Protein Isolate van GT Nutrition gebruikt in de smaak chocolade. Je kunt uiteraard ook een ander merk kiezen. Goed om te weten: met de code ProteinReview10disc krijg je bij GT Nutrition 10% korting.
Overige benodigdheden:
- Een blender
- Een bakvorm voor muffins
Voedingswaarde
Hieronder is de voedingswaarde per stuk weergegeven, inclusief de toppings die wij hebben gebruikt.
- 8,3 gram eiwitten
- 17,5 gram koolhydraten
- 4,5 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Prak een banaan in een grote kom en mix hier twee eieren doorheen. Voeg dan 0% appelmoes, whey protein isolate, havermout en bakpoeder toe.
Stap 2
Mix de alle ingrediënten tot een glad beslag. Verdeel dit beslag in de cupcake vorm over twaalf cupcakes.
Stap 3
Zet de cupcakes in de oven voor 20 minuten op 180 graden. Houd het goed in de gaten zodat de cupcakes niet te gaar worden.
Stap 4
Mix de zuivelspread en de speculoos door elkaar. Voorzie alle cupcakes van een goede dosis topping en maak het af met wat speculaas bolletjes.
Tips
Wij hebben siliconen cupcake vormpjes gebruikt. Deze zijn super handig want na het bakken haal je de cupcakes er zonder enige moeite uit.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision