High Protein Kerstcake
Met deze kerstcake verras jij je hele familie. Uiteraard is het gerecht hoog in eiwitten, bevat het allerlei gezonde ingrediënten en is de smaak om je vingers bij af te likken.
Servings
10 plakken
Ready In:
10 min + 40 oven
Calories:
120
Good For:
Tussendoor
11 gram eiwitten per portie
Haal kerst in huis
Soms heb je geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel behoefte aan iets lekkers, iets warms en iets dat ook nog een beetje gezond is.
Wat nou als wij vertellen dat wij het perfecte recept hebben. Deze High Protein Brownie bevat 28 gram eiwitten en slechts zo’n 300 calorieën. Het bevat enkel gezonde ingrediënten wat maakt dat het perfect past in ieder voedingspatroon.
Pak je ovenschaaltje en favoriete chocolade proteïnepoeder er maar snel bij want dit recept wil je direct maken!
Ingrediënten
- 300 gram havermout
- 100 gram eiwitpoeder speculaas
- 1 el kaneel & koek en speculaas kruiden
- 3 middelgrote eieren
- 50 gram rozijnen
- 50 gram honing of maple syrup (suikervrij)
- 250 ml melk
- 1/2 appel
Deze kerstcake is mega gezond en superlekker. Uiteraard zal het geen recept van Protein Reviews zijn als het niet ook hoog is in eiwitten. Hiernaast zijn de ingrediënten van de cake weergeven. Voor de topping hebben wij gebruikt: cacaopoeder, poedersuiker en zero chocolate syrup. Je kunt zelf kiezen wat voor toppings jouw smaakpapillen het meest gaan verwennen. Houd er rekening mee dat wanneer je meer toppings toevoegt, de voedingswaarde veranderen.
Je kunt in dit recept allerlei soorten speculaas proteïnepoeder gebruiken. Wij hebben de variant van Chef’s Protein gebruikt. Deze is vrij van ‘onnodige’ stoffen. Benieuwd naar de review? Klik dan hier.
Voedingswaarde
Hieronder is de voedingswaarde voor de totale cake weergeven. Uit één cake haal je ongeveer 10 plakken.
- 115 gram eiwitten
- 119 gram koolhydraten
- 33 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom (havermout, eiwitpoeder, rozijnen en specerijen)
Stap 2
Mix alle droge ingrediënten kort door elkaar en voeg vervolgens de natte ingrediënten toe (eieren, melk en Maple syrup of honing)
Stap 3
Meng alles door elkaar tot je tot een glad beslag komt. Is het te droog? Voeg dan wat extra melk toe. In de video hieronder zie je hoe het beslag er ongeveer uit moet zien.
Stap 4
Top de cake af met wat appel en rozijnen. Doe een vel bakpapier in een cakevorm en giet vervolgens het beslag over. Zet de cake ongeveer 40 minuten in de oven.
Stap 5
Check goed of de cake gaar is. Als de cake wat afgekoeld is, is het tijd voor de toppings. Wij gingen voor cacaopoeder, poedersuiker en chocolate syrup.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision