Eiwitrijke aardbeien cheesecake
Cheesecake is vaak een hele lekkere maar zeer calorierijke taart. Reden genoeg om hier een keer een gezonde en eiwitrijke versie van te maken. Deze met aardbei zal je gaan smaken!
Servings
8-10
Ready In:
2 uur (incl. koelen)
Calories (1/8 porties):
108
Good For:
Tussendoor
13 gram eiwitten
Aardbeien cheesecake
Zin in cheesecake? Ga dan een keer voor deze gezonde en eiwitrijke versie! De combinatie tussen de zuivelspread, aardbeien en speculoos kruimels is echt heerlijk.
Als je deze cheesecake verdeelt in acht stukken dan bevat een stuk slechts 108 calorieën en 13 gram eiwitten. Voel je dus vooral niet schuldig als je per ongeluk de halve taart wegwerkt.
Deze cheesecake is super makkelijk me maken en je hebt geen blender, mixer of ander keukengerei nodig. Een oven, koelkast en een lage taart-/quichevorm is voldoende.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 150 gram Zuivelspread light
- 1 Ei
- 250 gram Aardbeien
- 400 gram Magere kwark
- 2 scoops Vanille eiwitpoeder
- Paar druppels Flavour drops (vanille) of vanille extract
- Paar druppels Zoetstof
- 16 gram Witte Chocolade
- 1 Speculoos koekje (of 2 kleine)
Wij gebruiken in deze eiwitrijke aardbeien cheesecake de Prime Whey van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting. Je kunt ook een andere eiwitpoeder gebruiken maar mocht je nog op zoek zijn naar een fijn eiwitpoeder die je zowel in shakes als bakrecepten gebruikt dan kunnen wij de prime whey zeker aanraden.
Tip: houd jij van extra zoet? Bestel flavour drops, vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout.
Wij zijn mega fan van dit soort gezonde taartjes en zullen nog vele andere varianten delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde voor de hele taart
- 104 gram eiwitten
- 56 gram koolhydraten
- 25 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Start met het maken van de cheesecake laag door de zuivelspread light, magere kwark, het ei, eiwitpoeder, de flavour drops en zoetstof te mengen in een kom.
Stap 2
Als het een glad geheel is kun je er een aantal aardbeien doorheen doen. Wij gebruikten diepvries aardbeien maar je kunt ook verse gebruiken.
Stap 3
Giet het mengsel in een lage met bakpapier beklede taart-of quichevorm en zet deze 20 minuten op 200 graden in het midden van een voorverwarmde oven.
Stap 4
Als de taart uit de oven komt laat je het even afkoelen en laat je hem verder opstijven in de koelkast (ongeveer een uur).
Stap 5
Maak vervolgens de jam door 200 gram aardbeien te verwarmen in een pannetje. Druk wanneer ze verwarmd zijn plat en meng er 5 gram kookpudding door.
Stap 6
Verdeel de jam over de cheesecake. Smelt 16 gram witte chocolade, kruimel een speculoos koekje en maak hiermee de cheesecake af.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision