Gezond monchou taart ontbijtje
Je kent het wel, die heerlijke monchou taart met die kersen als topping. Loopt het kwijl jou ook al in de mond? Goed nieuws: wij hebben een gezonde versie gemaakt!
Servings
1
Ready In:
7 min
Calories:
400 calorieën
Good For:
Ontbijt
46 gram eiwitten per portie
De beste start van je dag!
Op zoek naar een heerlijke, voedzame start van je dag? Ontdek ons High-Protein MonChou Taartje, een unieke twist op de klassieke MonChou taart. Dit recept combineert de romige, verleidelijke smaak van traditionele MonChou met een extra dosis eiwitten, waardoor het een ideale keuze is voor een energierijk ontbijt of een voedzame snack.
Of je nu een actieve levensstijl hebt, je eiwitinname wilt verhogen of gewoon op zoek bent naar een gezondere variant van je favoriete dessert, ons High-Protein MonChou Taartje is de perfecte keuze.
Wij hebben het ingezet om de dag perfect te starten, als ontbijt dus!
Ingrediënten (voor 1 stuk)
- 1/2 scoop vegan vanilla whey protein
- 250 gram kwark
- 2 gram chiazaad
- 40 ml sojamelk
- 10 gram walnoten
- 15 gram havermout
- 70 gram hak vlaaifruit
Dit ontbijtje is een genot om je dag mee te beginnen. Het is gezond, eenvoudig te maken en zorgt ervoor dat je de hele ochtend geen trek meer hebt. En het beste van alles: het is mega hoog in eiwitten!
Je kunt in dit recept allerlei soorten vanille whey gebruiken. Wij zijn voor de vegan variant gegaan van GT Nutrition. Let op: vegan proteïne heeft een andere smaak dan de ‘normale’ whey. Wij vinden dat vegan proteïne een meer ‘bodemachtige-smaak’ geeft.
Goed om te weten: met de code ProteinReview10disc krijg je bij GT Nutrition 10% korting.
Voedingswaarde
Hieronder is de voedingswaarde per stuk weergegeven.
- 46 gram eiwitten
- 33 gram koolhydraten
- 9 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Start met het maken van de bodem door in het glas 15 gram havermout, 20 gram eiwitpoeder, 1tl kaneel en 40 ml sojamelk te mixen. Druk het een beetje plat.
Stap 2
Na het maken van de bodem, breng een laag kwark aan van 125 gram en daar bovenop een laag vlaaifruit van ongeveer 35 gram.
Stap 3
Herhaal stap 2 zodat er twee lagen kwark en twee lagen kersen ontstaan.
Stap 4
Je kunt het afmaken met de toppings naar keuze. Wij zijn gegaan voor 10 gram walnoten en 2 gram chiazaad.
Tips
Mocht de bodem te stug zijn, voeg dan nog wat extra melk toe. Wij hebben sojamelk gebruikt maar kies vooral de melk die jij lekker vindt.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision