Feestelijke chocolade cupcakes

Wil jij verantwoord maar toch lekker snacken? Dan zijn deze eiwitrijke chocolade cupcakes alles wat je nodig hebt. 

Servings

12 cupcakes

Ready In:

5 min + 20 min oven

Calories:

130 

Good For:

Tussendoor

11 gram eiwitten per portie 

Eiwitrijke verwenning

Deze eiwitrijke cupcakes zijn ideaal als tussendoortje. Zeker met de aankomende feestdagen kun jij je familie en vrienden verrassen met deze lekkernij. Zullen ze merken dat ze eigenlijk gewoon een gezonde havermout bite aan het snacken zijn?

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar eieren, havermout, wat melk, eiwitpoeder (chocolade natuurlijk), pinda’s, poedersuiker en natuurlijk een cupcake vorm. Heb je dit laatste niet? Dan kun je er ook voor kiezen om er een cake van te bakken in plaats van cupcakes. Dat is het mooie van bakken: er zijn talloze variaties mogelijk.

 

Recept_chocolade_cupcakes_proteinreviews1

Ingrediënten 

  • 150 gram Havermout
  • 3 Eieren
  • 350 ml Melk
  • 3 scoops Eiwitpoeder Pure Chocolade
  • 50 gram Pinda’s
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 el Poedersuiker

Wie heeft er geen zin in chocolade cupcakes? Deze kun je iedere dag wel eten. Ze zijn namelijk naast heel erg lekker, ook nog eiwitrijk en mega gezond. Hier maak je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving mega blij mee. Want dat is het mooie aan cupcakes, ze zijn heel makkelijk uit de delen.

Gebruik in dit recept de Pure Chocolade Whey van MyProtein voor het beste resultaat. Een andere chocolade variant in je kast? Geen probleem. Voeg dan voor de smaak nog 2 eetlepels cacaopoeder toe. 

Voedingswaarde

Hieronder vind je de voedingswaarde per cupcake

  • 11 gram eiwitten
  • 8 gram koolhydraten
  • 6 gram vet
Recept_chocolade_cupcakes_proteinreviews5

Hoe maak je het?

Stap 1

Doe het havermout, de melk, de eieren, het eiwitpoeder, de pinda’s (eventueel cacaopoeder) en het bakpoeder in een grote mengkom.

Stap 2

Meng alles goed door elkaar. Het kan zijn dat jouw eiwitpoeder meer vocht opneemt dan dat van ons. Is het te dik? Voeg dan wat extra melk toe. 

Stap 3

Als er een mooie, vloeibare massa is ontstaan kun je dit verdelen over de cupcake vormpjes. Mocht je de rubberen hebben zoals wij is invetten niet nodig.

Stap 4

Bak de cupcakes op ongeveer 175 graden voor 20 tot 25 minuten. Als de bovenkant donkerbruin is en licht knapperig zijn ze meestal gaar.

Stap 5

Garneer de cupcakes met jouw toppings naar keuze. Op de video hebben wij poedersuiker gebruikt, maar je kunt het naar eigen wens decoreren.

Meer recepten

Get social

Volg ons op Instagram

Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen. 

#nextstrongdecision

Send a Message

Bedrijfsgegevens

Protein Reviews

KVK 89137876

Neem contact op

info@proteinreviews.nl

Nieuwsbrief ontvangen?
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare