Stroopwafel caramel cheesecake
Dit ontbijt zorgt voor een goede, mega eiwitrijke start van de dag. Als je van cheesecake, caramel en stroopwafel houdt is dit echt een winnaar.
Servings
1
Ready In:
10 min + 4 uur koelen
Calories:
516 per portie
Good For:
Ontbijt of toetje
61 gram eiwitten
Cheesecake lovers opgelet!
Ben jij een groot fan van cheesecake? Wat als wij je vertellen dat je dit als ontbijt kunt eten en het ook nog eens voedzaam is? Deze variant bevat namelijk 61 gram eiwitten en naast de stroopwafel, geen toegevoegde suikers.
Als topping hebben wij een half protein puddinkje gebruikt in de smaak caramel en een halve stroopwafel. Het is optioneel, maar maakt je ontbijtje wel helemaal af.
Deze cheesecake is echt mega lekker! Ook een goed idee: maak dit als toetje en deel het met je vriend/ vriendin! Zorg dan wel dat je na het eten nog wat ruimte over hebt.
Ingrediënten
- 1 Ei
- 250 gram Kwark
- 50 gram Zuivelspread light
- 20 gram Prime Whey Protein (vanille)
- 10 gram Vanille kookpudding
- 1 theelepel Zoetstof
Toppings:
- 1/2 bakje Caramel pudding
- 1/2 Stroopwafel
Dit ontbijtje is voor iedereen die de dag met een flinke dosis eiwitten wil beginnen. Dit power ontbijt bevat 61 gram eiwitten en is daarmee mega vullend!
Liever cheesecake als toetje? Dat kan natuurlijk ook!
In dit recept gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting bij Prozis. Heb jij een andere whey smaak? Bijvoorbeeld vanille, stracciatella of cookies & cream? Deze kun je ook gebruiken.
Wij zijn mega fan geworden van dit recept en zullen daarom nog veel meer varianten gaan delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie (inclusief toppings)
- 61 gram eiwitten
- 27 gram koolhydraten
- 18 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Doe in een hitte bestendig bakje: 250 gram kwark, 50 gram zuivelspread light, een ei, 20 gram eiwitpoeder, 10 gram kookpudding vanille en wat zoetstof.
Stap 2
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Je kunt er ook voor kiezen om de ingrediënten eerst in een wat groter bakje te mengen (is makkelijker).
Stap 3
Doe de cheesecake dan 20 minuten in de oven op 175 graden. Daarna gaat het voor minimaal 4 uur (of een nacht) de koelkast in.
Stap 4
Als de cheesecake is afgekoeld kunnen de toppings erop. Smeer een half bakje caramel pudding uit over de cheesecake (wij gebruikte die van Albert Heijn).
Stap 5
Als laatst kruimel je een halve stroopwafel over de cheesecake heen en dan is je ontbijtje of toetje klaar!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision