Rood fruit speculoos
kwark cake
Wij zien de laatste tijd vaak ‘kwarkcake’ voorbij komen. Deze wordt bereid met de Koopmans cakemix. Wij hebben een extra eiwitrijke variant gemaakt verrijkt met rood fruit en speculoos.
Servings
12
Ready In:
10 min + 60 min oven
Calories:
96 per portie
Good For:
Tussendoor
9,6 gram eiwitten
Hoe lekker is deze kwakcake?!
Wij zijn groot fan van cake. Toen wij zagen dat Koopmans een kwarkcake variant heeft die razend populair is in de fitnesswereld moesten wij dit natuurlijk testen.
Wij hebben er onze eigen draai aangegeven door rood fruit en speculoos toe te voegen.
Je kunt het eigenlijk al zien aan de foto’s: dit product is fantastisch. Mocht je op zoek zijn naar een tussendoortje dat geweldig is en laag in calorieën dan is deze cake echt iets voor jou.
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans kwarkcake
- 100 gram Kwark
- 100 gram Zuivelspread light
- 3 Eieren
- 3 eetlepels Water
- 2 scoops Prime Whey Protein (white chocolate)
- 100 gram Rood Fruit
- 4 mini Speculoos koekjes
Topping (optioneel):
- Speculoospasta mengen met melk (zie uitleg hiernaast)
De Koopmans kwarkcake is echt een perfecte basis als je een cake wil maken die laag is in calorieën. Als topping hebben wij speculoos gemengd met ongeveer twee eetlepels melk. Doe dit 30 seconden in de magnetron en roer goed door elkaar. Sprenkel dit vervolgens over je cake.
In dit recept gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak White Chocolate. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting bij Prozis. Heb jij een andere whey smaak? Bijvoorbeeld vanille, stracciatella of cookies & cream? Deze kun je ook gebruiken.
Rood fruit vervangen? Je kunt ook kiezen voor alleen aardbeien, blauwe bessen etc.
Wij denken dat je ongeveer 12 porties uit één cake kunt halen. Op de verpakking staat dat het goed is voor 21 porties. Dit vinden wij vrij optimistisch. Wij houden van grote porties en dat zou jij ook moeten doen. Deze cake is namelijk onweerstaanbaar!
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie (uit 1 cake haal je ongeveer 12 porties)
- 9,6 gram eiwitten
- 10,3 gram koolhydraten
- 4,8 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mixer. Let op: voeg slechts twee van de vier speculoos koekjes toe in het beslag en laat ook de topping eruit. .
Stap 2
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag. Begin met het mixen op een lage stand en verhoog deze geleidelijk.
Stap 3
Giet het beslag in een cakevorm en top het af met nog wat extra rood fruit en twee extra speculooskoekjes.
Stap 4
Zet de cake voor 60 minuten op 160 graden in de oven. Houd rond 50 minuten in de gaten of de cake niet aanbrandt.
Stap 5
Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen. Wij topte het af met het speculoosmengsel. Dit is oprecht mega lekker!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision