Eiwitrijke peer chocolate chip cake
Dit is misschien wel de lekkerste cake die wij ooit hebben gemaakt. Dit is geen droge hap maar een heerlijke rijksmakende cake waarbij iedere hap een feestje is.
Servings
10-12
Ready In:
15 min. + 40 min. oven
Calorieën (1/10):
152
Goed voor:
Tussendoor
11 gram eiwitten per portie
Peer en vanille – droomcombi
Een zachte, sappige peer is echt heerlijk om te verwerken in een cake. Zeker in combinatie met vanille eiwitpoeder is het godenlijk. Om het extra smeuïg te maken zit er ook nog Griekse yoghurt in.
Deze cake bestaat voornamelijk uit voedzame ingrediënten. Hierbij kun je denken aan havermout, ei, amandelmelk, hazelnoten en natuurlijk eiwitpoeder.
De combinatie van eiwitten en vetten in deze cake zorgen ervoor dat je langer vol zit en de koolhydraten uit het fruit en havermout voorzien je van de nodige energie.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 200 gram Vermalen havermout
- 2 Peren met schil
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 middelgroote Eieren
- 200 ml Ongezoete amandelmelk
- 3 scoops Vanille Eiwitpoeder
- 2 geprakte Bananen
- 30 gram Hazelnoten
- 1 handje Witte en pure chocolate chips
- Een paar Flavour drops of zoetstof
Wij gebruiken in deze eiwitrijke peren chocolate chip cake de Impact whey protein in de smaak vanille van Myprotein. Je kunt ook een andere smaak gebruiken. Liever een ander eiwitpoeder gebruiken? Deze van BodyLab is ook echt een aanrader!
Ook gebruiken wij Flavour drops. Deze voegen smaak toe aan je recepten zonder extra calorieën. Bestel flavour drops en geniet van de voordelen! Goed om te weten: vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout.
Tip: chocolate chips haal je vaak gewoon in je plaatselijke supermarkt. Liever online bestellen? Ook bij Prozis zijn ze verkrijgbaar (PROTEINREVIEWS voor 10% korting).
Wij ontwikkelen creatieve en unieke high protein recepten. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per plak wanneer je het verdeelt in tien porties.
- 11 gram eiwitten
- 18 gram koolhydraten
- 3,8 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens eerst: 2 eieren, 200 ml ongezoete amandelmelk en vier el Griekse yoghurt en wat zoetstof.
Stap 2
Vermaal dan 200 gram havermout in een blender. En voeg dit bij de zojuist gemengde ingrediënten,
Stap 3
Voeg ook nog aan het beslag toe: 3 scoops vanille eiwitpoeder. Snijd dan 1,5 peer in stukjes en de overige helft in plakjes. Hak ook de hazelnoten klein.
Stap 4
Roer de stukjes peer en hazelnoten door het beslag en giet het in een met bakpapier beklede cakevorm.
Stap 5
Top de cake af met de in plakjes gesneden peer, een klein handje witte en een klein handje pure chocolate chips.
Stap 6
Zet de cake ongeveer 40 minuten op 180 graden in de oven. Laat afkoelen en snijd aan. Bewaren? Doe dit in een luchtdichte bak in de koelkast. Eetsmakelijk!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision