Eiwitrijke pannenkoek cake met appel en banaan
Wist je dat je pannenkoek beslag ook kunt omtoveren tot een heerlijk, luchtige cake? Uiteraard is deze weer een tikkeltje eiwitrijker gemaakt (geen suiker toegevoegd).
Servings
10
Ready In:
15 min + 40 min oven
Calories (1/10 porties):
122
Good For:
Tussendoor
10 gram eiwitten per plak
Een bijzondere twist
Er zijn van die momenten dat je gewoon zin hebt om te experimenteren in de keuken. Het resultaat van dit soort uitspattingen is een cake zoals deze, gemaakt met pannenkoek beslag.
Want als wij iets hebben geleerd is het dat bijna alles wat je kunt bakken, ook te garen is in de oven. Met die gedachten stelden wij deze heerlijke pannenkoeken cake, verrijkt met eiwitpoeder, appel, banaan en rozijnen samen.
De zoetheid die het eiwitpoeder, het fruit en de rozijnen aan de cake geven maakt het een ware traktatie.
Wij kunnen stellen dat dit experiment geslaagd is. De cake wordt helemaal gaar, de buitenkant is lekker knapperig en de smaak is heerlijk.
Ga voor het recept naar onze website
Geniet ervan!
Ingrediënten
- 200 gram Pannenkoekenmix (wij gebruikten die van AH huismerk)
- 3 Eieren
- 400 gram (ongezoete) Amandelmelk
- 1/2 Bakpoeder
- 3 scoops Vanille of white chocolate eiwitpoeder
- Paar druppels Flavour drops (vanille) of vanille extract (optioneel)
- Handje Rozijnen
- 1 grote Appel
- 1 kleine tot middelgrote Banaan
- Koek & Speculaaskruiden
- Kaneel
In dit recept gebruiken wij een ‘basic’ pannenkoekenmix. Hier moet nog ei en melk aan toegevoegd worden voor het beste resultaat. Ga dus niet voor een kant-en-klaar verpakking waar enkel nog water aan toegevoegd moet worden.
Wij gebruiken in deze eiwitrijke pannenkoek cake de Impact Whey Protein van MyProtein in de smaak vanille.
Liever een andere whey gebruiken? Deze van Prozis is ook een aanraden. Bestellen bij Prozis? Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting. Heb jij een ander eiwitpoeder? Dan kun je deze uiteraard ook gebruiken.
Tip: houd jij van extra zoet? Bestel flavour drops, vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout.
Wij doen ons best om creatieve en unieke high protein recepten te ontwikkelen. Wij gaan nog vele andere varianten delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per plak (ervan uitgaande dat je 10 porties uit één cake haalt).
- 10 gram eiwitten
- 14 gram koolhydraten
- 3 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Start met het pannenkoek beslag. Klop 200 gram van de mix met 3 eieren, 3 scoops eiwitpoeder, een half zakje bakpoeder en 400 ml melk in een mixer of met de garden.
Stap 2
Zet het beslag aan de kant en meng in een ander bakje een in plakjes gesneden appel, een handje rozijnen, koek en speculaaskruiden en kaneel. Zorg dat alle appel partjes goed onder de kruiden zitten.
Stap 3
Bekleed een cakevorm met bakpapier en leg allereerst een laagje appel en wat rozijnen op de bodem. Bedek. met een laag van het pannenkoek beslag.
Stap 4
Snijd een banaan in plakjes (in de lengte) en verdeel de helft over het beslag. Dek af met weer een laag beslag, herhaal dit een keer.
Stap 5
Je eindigt met de overgebleven appel en rozijnen. Om het helemaal af te maken deden wij er nog wat amandelschaafsel op (dit is optioneel). Dan gaat de 40 minuten op 190 graden in het midden van een voorverwarmde oven.
Stap 6
Controleer goed of de cake gaar is door er een tandenstoker of klein vorkje in te steken. Als er geen beslag meer aanzit is de cake gaar. Even afkoelen en genieten!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision