Eiwitrijke chocolade Paas cheesecake
Met de Paas aan je eiwitten komen? Dat is met dit recept geen probleem. Deze eiwitrijke chocolade Paas cheesecake is een absolute topper.
Servings
10
Ready In:
15 min + 30 min oven + een nacht
Calories:
Zonder topping: 119
Met topping: 192
Good For:
Tussendoor of Toetje
17 gram eiwit per punt
Een eiwitrijk Paasfeest
Als wij aan Pasen denken dan komen er een aantal dingen in ons op: verse broodjes tijdens de paasbrunch, de eerste lente kriebels, de paashaas maar natuurlijk ook: paaseieren en paasgebak.
Om al helemaal in het thema te komen hebben wij deze eiwitrijke chocolade paas cheesecake gemaakt. Mocht je je afvragen of je wel aan je eiwitten komt tijdens het Paasweekend dan is dat bij deze van tafel. Bak deze cheesecake en aan je eiwitten kom je zeker.
Als topping gebruiken wij zoals je ziet vele witte paaseitjes. Mocht jij calorieën willen besparen dan raden wij aan (een deel van) de paaseitjes weg te laten.
Ingrediënten
- 3 Eieren
- 700 gram Kokos of vanille kwark (mager)
- 150 gram Zuivelspread light
- 60 gram Prime Whey Protein (vanille)
- 25 gram Vanille kookpudding
- 1 theelepel Zoetstof (optioneel)
- 5 Paaseitjes
Toppings:
- 1 Danone High Protein Chocolade Pudding
- 10 Paaseitjes
Deze Paas cheesecake is echt om je vingers bij af te likken. Het is super eiwitrijk en brengt je helemaal in de Paas sferen.
Let op: begin op tijd met het maken ervan want het heeft even een nachtje nodig om op te stijven in de koelkast.
In dit recept gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting bij Prozis. Heb jij een andere whey smaak? Bijvoorbeeld vanille, stracciatella of cookies & cream? Deze kun je ook gebruiken.
Liever een andere eiwitpoeder bestellen? Dit is ook een aanrader.
Wil je geen recept missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie (uitgaande van 10 stuks) inclusief Danone topping en zonder paaseitjes.
- 17 gram eiwitten
- 6 gram koolhydraten
- 5 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Meng in een kom: 700 gram kwark, 150 gram zuivelspread light, 3 eieren, 60 gram eiwitpoeder, 25 gram kookpudding vanille, vijf (gehakte) paaseitjes en wat zoetstof.
Stap 2
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag en giet dit over in een cakevorm. Wij gebruikte bakpapier maar het is aan te raden de schaal in te vetten.
Stap 3
Doe de cheesecake dan 30 minuten in de oven op 175 graden. Daarna gaat het een nacht de koelkast in.
Stap 4
Als de cheesecake is afgekoeld kunnen de toppings erop. Smeer eerst een bakje Danone chocolade pudding uit over de cheesecake..
Stap 5
Als laatst doe je ongeveer 8 witte paaseitjes over de cheesecake heen en hak je er nog een paar om deze tussen de andere door te strooien. Eetsmakelijk!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision