Eiwitrijke ontbijt muffins
Wij zijn echt fan van muffins. Ze zijn mega makkelijk om te maken en het formaat is echt perfect. Wij hebben dit keer een voedzame ontbijt variant gemaakt.
Servings
12
Ready In:
5 min + 20 min oven
Calories:
89 per stuk
Good For:
Ontbijt of tussendoor
5,9 gram eiwit
Hoeveel muffins neem jij?
Wij zijn echt fan van muffins. Waarom? Het is super makkelijk te maken, je kunt er eindeloos mee variëren, zijn handig om mee te nemen en het perfecte formaat.
Deze keer hebben wij een ontbijt variant gemaakt. Door het eiwitpoeder, de banaan en de rozijnen heeft het echt een heel fijn level van zoetheid. De havermout zorgt voor de nodige vezels en deze combinatie van ingrediënten zorgt ervoor dat jij de nodige uren voldoende energie hebt.
Wat ook nog perfect is, je kunt zelf kiezen hoeveel je er neemt. Kies waar jij behoefte aan hebt.
Ingrediënten
- 2 Bananen
- 150 gram Havermout
- 200 ml Sojamelk (ongezoet) of andere melk naar keuze
- 2 scoops Eiwitpoeder (vanille, white chocolate, chocolade of vanille)
- 35 gram Rozijnen
- 10 gram Bakpoeder
In dit recept gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting bij Prozis. Heb jij een andere whey smaak? Bijvoorbeeld vanille, stracciatella of cookies & cream? Deze kun je ook gebruiken.
Liever een andere eiwitpoeder bestellen? Dit is ook een aanrader.
Wij zijn mega fan geworden van muffins en zullen daarom nog veel meer varianten gaan delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie
- 5,8 gram eiwitten
- 13,25 gram koolhydraten
- 1,5 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Prak de bananen in een kom en voeg hier vervolgens alle andere ingrediënten aan toe.
Stap 2
Mix alle ingrediënten door elkaar tot een mooi beslag en verdeel het over de twaalf cupcake vormpjes.
Stap 3
Doe de muffins vervolgens ongeveer 20 minuten op 175 graden in de oven.
Stap 4
Controleer goed of de muffins gaar zijn. Je kunt zo zo opeten of kiezen om er nog iets van toppings op te doen. Tip: gebruik kokos kwark als topping.
Tip
Wij gebruikten rubberen cupcake vormpjes, dit is echt een aanrader want hierdoor plakken ze nooit vast.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision