Koopmans kwarkcake met perzik en amandelen
Wij hebben al eens eerder een eiwitrijke variant gemaakt van de Koopmans kwarkcake. Deze is ons erg goed bevallen en daarom nu deze perzik amandel variant, heerlijk voor de zomer.
Servings
15
Ready In:
15 min + 60 min oven
Calories (1/15 porties):
117
Good For:
Tussendoor
11 gram eiwitten per portie
Een zomerse cake
Wij zijn groot fan van de Koopmans Kwarkcake en bereiden al twee keer eerder een variant. De een met rood fruit speculoos en de ander met peer en stroopwafel (te zien op ons TikTok en Instagram account).
Deze kwarkcake is ideaal als je op je calorie-inname let. Deze bevat namelijk slechts 117 calorieën per plak. Daarnaast haal je hier makkelijk 15 porties uit, ideaal om uit te delen dus.
Omdat de warme dagen eraan komen hebben wij dit keer een zomerse variant gemaakt, met perzik en amandelen. Uiteraard hebben het weer extra eiwitrijk gemaakt door eiwitpoeder toe te voegen.
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Kwarkcake
- 2 scoops Vanille Eiwitpoeder
- 3 Eieren
- 100 gram Magere kwark
- 100 gram Zuivelspread light
- 4 eetlepels Perzik sap
- Een blik Perzikjes
- Twee handjes Amandelen
Wij gebruiken in deze eiwitrijke Koopmans Kwarkcake met perzik en amandelen de whey protein in de smaak vanille van Bodylab. Dit is echt een aanrader! Én met de code PROTEINREVIEWS26 ontvang je 26% korting op je bestelling!
Tip: smaak toevoegen aan je recepten zonder extra calorieën? Bestel flavour drops, vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout.
Wij ontwikkelen creatieve en unieke high protein recepten. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde voor de pannenkoeken (toppings niet meegerekend)
- 11 gram eiwitten
- 15 gram koolhydraten
- 6,2 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
In een grote kom, combineer je de droge ingrediënten: Koopmans kwarkcake en het eiwitpoeder. Meng even kort door elkaar.
Stap 2
Voeg dan de natte ingrediënten toe: begin met de eieren, dan de kwark, zuivelspread en als laatst het peziksap. Roer tot een glad beslag.
Stap 3
Roer als laatst de perzikjes door het beslag en een handje amandelen. Bewaar de helft van de amandelen ter decoratie.
Stap 4
Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Decoreer met de overige amandelen.
Stap 5
Zet het minimaal een uur op 160 graden in de oven. Controleer goed of de cake gaar is. Goed om te weten: hij blijft bovenop wat licht van kleur.
Stap 6
Laat de cake even afkoelen en snijd dan aan. Bewaren? Doe dit in een luchtdichte bak in de koelkast. voor de langste houdbaarheid.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision