Eiwitrijke Carrot Cake Havermout

Zin in een gezond, voedzaam en mega lekker ontbijtje? Zeg carrot cake een wij staan vooraan in de rij. Deze is ook nog eens eiwitrijk én je krijgt al een portie groente binnen. 

Servings

2

Ready In:

15 min. + 50 min. oven

Calories:

592 per portie

Good For:

Ontbijt

39 gram eiwitten 

Een halve cake als ontbijt

Dit carrot cake ontbijtje is echt een feestje om mee wakker te worden. Naast dat het ontzettend lekker is, is het rijk aan eiwitten, voedzaam en zit het bomvol vezels.

Heb jij in de ochtend weinig tijd? Ook dan is dit de oplossing – deze havermout is namelijk ideaal te preppen. 

Ingrediënten bij elkaar, even in de oven en aftoppen met wat kokosyoghurt. En wat helemaal top is: je mag gewoon de halve ovenschaal leegeten!

Recept_Carrot_cake_oats_PROTEINREVIEWS

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 scoops Prozis Prime Whey White Chocolate
  • 2 Geprakte bananen
  • 100 gram Havermout  
  • 180 ml Ongezoete amandelmelk
  • 20 gram Rozijnen
  • 2/3 zakje Bakpoeder
  • 50 gram Geraspte Wortel
  • Snuf Kaneel
  • 20 gram Walnoten
  • 100 gram Skyr 0% Coconut 

Word jij ook zo gelukkig van cake? Wat als wij vertellen dat je een halve cake kunt eten als ontbijt die ook nog eens goed is voor lichaam en geest? Precies, daar sta je om te springen. Wij worden hier helemaal gelukkig van. En het extra goede nieuws: je hebt ook nog eens een extra portie voor de volgende dag. 

Voor het beste resultaat hebben wij in dit recept gebruik gemaakt van de Prozis Prime Whey in de smaak White Chocolate. Deze whey is per-fect voor recepten waar havermout in wordt verwerkt. Het neemt precies genoeg vocht op en zorgt voor een hele fijne structuur. Goed om te weten: met de code PROTEINREVIEWS krijg je bij Prozis 10% korting of leuke goodies bij je bestelling!

Geniet van deze heerlijke carrot cake havermout!

 

Voedingswaarde

Dit zijn de voedingswaarde voor één portie cake (inclusief de Skyr Coconut yoghurt als topping)

  • 39 gram eiwitten
  • 79 gram koolhydraten
  • 13 gram vet
Recept_Carrot_cake_oats_PROTEINREVIEWS_2

Hoe maak je het?

Stap 1

Prak de twee bananen tot een vloeibaar geheel. Rasp ook de wortel fijn (of koop kant-en-klare geraspte wortel) en houd deze nog even apart. 

Stap 2

Voeg toe aan de geprakte bananen: de havermout, het eiwitpoeder, het bakpoeder, de rozijnen, de ongezoete amandelmelk, walnoten en eventueel wat kaneel.

Stap 3

Schep vervolgens de wortel door het beslag heen en giet het totaal in een met bakpapier beklede ovenschaal. 

Stap 4

De cake gaat dan 50 minuten in de oven op 180 graden. Controleer tussendoor of het geheel niet aan het aanbranden is.

Stap 5

Als de carrot cake havermout klaar is kun je ervoor kiezen om het af te maken met kokos yoghurt, zoals wij hebben gedaan of het weglaten (+73 kcal). Geniet ervan!

Meer recepten

Get social

Volg ons op Instagram

Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen. 

#nextstrongdecision

Send a Message

Bedrijfsgegevens

Protein Reviews

KVK 89137876

Neem contact op

info@proteinreviews.nl

Nieuwsbrief ontvangen?
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare