Eiwitrijke Appeltaart Havermout uit de oven
Het is heerlijk om een gezond, eiwitrijk ontbijt te maken. En met deze eiwitrijke appeltaart havermout uit de oven heb je direct genoeg voor de hele week.
Servings
6
Ready In:
15 min. + 40 min. oven
Calorieën:
245
Goed voor:
Ontbijt of Lunch
16 gram eiwitten per portie
Appeltaart als ontbijt
Deze appeltaart havermout uit de oven is werkelijk de perfecte keuze voor wie efficiënt wil meal preppen. Met slechts één keer bakken heb je direct zes royale porties klaar, waardoor je de hele week kunt genieten van een snel en voedzaam ontbijt. In de ochtend hoef je enkel wat (gezoete) kwark toe te voegen om de eiwitten te verhogen, wat niet alleen handig is, maar ook bijdraagt aan een langdurig verzadigd gevoel.
De combinatie van sappige appels met de subtiele zoetheid van het eiwitpoeder maakt elke hap een ware traktatie. De havermout wordt heerlijk zacht en smeuïg in de oven, terwijl de appels licht karameliseren, wat zorgt voor een rijke en diepe smaak. Voor een extra textuur en smaakdimensie voegen we een handje rozijnen en wat gehakte noten toe.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 150 gram Havermout
- 2 Appels met schil
- 200 ml Ongezoete Amandelmelk
- 2 middelgroote Eieren
- 3 scoops Vanille Eiwitpoeder
- 30 gram Walnoten
- 20 gram Rozijnen
- 1 eetlepel Lijnzaad
- 10 gram Bakpoeder
- Kaneel en Koek & Speculaaskruiden
- Snuf Zout
- Een paar Flavour drops (optioneel) of zoetstof
Wij gebruiken in deze eiwitrijke appeltaart havermout baked oats de Impact whey protein in de smaak vanille van Myprotein. Je kunt ook een andere smaak gebruiken. Liever een ander eiwitpoeder gebruiken? Deze van BodyLab is ook echt een aanrader!
Ook gebruiken wij Flavour drops. Deze voegen smaak toe aan je recepten zonder extra calorieën. Bestel flavour drops en geniet van de voordelen! Goed om te weten: vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout.
Tip: wil jij extra eiwitten toevoegen? Meng wat magere kwark met flavour drops en gebruik dit als topping op je appeltaart havermout. Dit bewaren? Het blijft ongeveer een week lang lekker wanneer je het in een luchtdichte bak wegzet.
Wij ontwikkelen creatieve en unieke high protein recepten. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie als je het verdeelt in zes stuks.
- 16 gram eiwitten
- 26 gram koolhydraten
- 7,5 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens eerst: 2 eieren, 200 ml ongezoete amandelmelk, kaneel, speculaaskruiden en zoetstof met elkaar.
Stap 2
Doe de droge ingrediënten erbij: 150 gram havermout, drie scoops eiwitpoeder, bakpoeder, lijnzaad, rozijnen en walnoten. Meng tot een mooi beslag.
Stap 3
Snijd 1 appel in stukjes en de ander in schijfjes. Voeg de stukjes appel toe aan het zojuist gemaakte beslag en roer het erdoorheen. Wij laten de schil om de appel (goed wassen) maar mocht je het lekkerder vinden kun ze het eerst schillen.
Stap 4
Giet het beslag in een met bakpapier beklede (middelgrote) ovenschaal en top het af met de schijfjes appel en eventueel nog wat rozijntjes.
Stap 5
Zet het 40 minuten op 180 graden in de oven. Controleer tussendoor goed of het niet aanbrandt.
Stap 6
Laat het afkoelen en verdeel daarna in zes porties. Wij gebruiken als topping de calorie-arme apple & cinnamon siroop van Prozis. Met de code PROTEINREVIEWS krijg je 10% korting op je bestelling.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision