Eiwitrijk schuddebuikjes bananenbrood
Schuddebuikjes en bananenbrood zijn een heerlijke combinatie! Deze versie bevat slechts een paar ingrediënten, is zeer eenvoudig te maken en zet je zo in de oven.
Servings
10-12
Ready In:
10 min. + 40 min oven
Calories (1/10 porties):
156
Good For:
Ontbijt of tussendoor
12 gram eiwitten
Gezond, lekker en voedzaam
Wij houden van bananenbrood en hebben al een aantal varianten op onze website staan. Deze keer hebben we weer een fantastisch combinatie uit de hoed getoverd, namelijk: één met schuddebuikjes.
De speculaas smaak van de schuddebuikjes gaat erg goed samen met de zoetheid van de banaan en het kaneel eiwitpoeder dat wij in dit recept hebben gebruikt.
Heb jij geen kaneel eiwitpoeder? Geen probleem. Je kunt ook een vanille variant gebruiken en kaneel toevoegen.
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 3 rijpe geprakte Bananen
- 3 Eieren
- 200 gram Havermout (fijne vlokken)
- 400 ml Melk (naar keuze)
- 3 scoops Kaneel eiwitpoeder
- Vanille + kaneel is ook mogelijk
- Lekker veel Schuddebuikjes
Wij gebruiken in dit eiwitrijke schuddebuikjes bananenbrood het Kaneel Eiwitpoeder van Nutritions Powders. Gebruik code PROTEINREVIEWS20 voor 20% korting. Je kunt ook een vanille eiwitpoeder gebruiken en dit aanvullen met kaneel. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijn eiwitpoeder die je zowel in shakes als bakrecepten gebruikt dan kunnen wij de prime whey zeker aanraden.
Wij zijn mega fan van dit soort gezonde tussendoortjes en zullen nog vele andere varianten delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per plak
- 12 gram eiwitten
- 18 gram koolhydraten
- 4 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Start met het prakken van de bananen in een kom, voeg hier 3 eieren, havermout, melk en eiwitpoeder toe.
Stap 2
Meng alles goed door elkaar en kijk even hoe de substantie is. Als het niet meer van de lepel afloopt dan is het te dik.
Stap 3
Giet het beslag over in een met bakpapier beklede cakevorm. Top het af met lekker veel schuddebuikjes.
Stap 4
Zet de cake 40 minuten op 180 graden in het midden van een voorverwarmde oven. Controleer goed of deze gaar is.
Stap 5
Laat de cake afkoelen en snijd vervolgens aan. Je kunt deze cake perfect in een luchtdichte bak bewaren.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision