Eiwitrijk banaan appel ontbijtbrood

Daar zijn we weer met een heerlijk ontbijt. Dit is echt een feestje om je dag mee te starten. En het mooie? Je hebt direct genoeg voor de hele week.

Servings

7

Ready In:

10 min. + 45 min. oven

Calories:

297 (incl. toppings)

Good For:

Ontbijt 

26 gram eiwitten 

Cake for breakfast

Deze banaan appel ontbijtcake moet je echt een keer proberen. Niet alleen omdat het geweldig smaakt, maar ook omdat dit perfect is om te preppen voor de hele week. Je bakt een cake en je hebt direct ontbijt voor de hele week. 

Wij voegde kwark, lijnzaad en wat 100% pindakaas toe en dit bleek een fantastisch match met de cake te zijn. 

Deze ontbijtcake bevat fruit, langzame koolhydraten, gezonde vetten en natuurlijk een flink portie eiwitten. Daarnaast zijn we helemaal fan van de structuur. Kortom: een must-try.

 

Recept_fotos_BANAAN_APPEL_ONTBIJTCAKE

Ingrediënten

  • 2 geprakte Bananen
  • 1 Appel
  • Handje Rozijnen
  • 2 Eieren
  • 3 eetlepels Magere kwark
  • 120 gram Havermout
  • 200 ml Melk naar keuze
  • 50 gram Eiwitpoeder (vanille)
  • 1 eetlepel Honing
  • Scheutje Zoetstof

 

In dit recept gebruiken wij de Prime Whey Protein van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting bij Prozis. Liever een andere eiwitpoeder bestellen? Dit is ook een aanrader.

Wij zijn mega fan geworden van dit soort eenvoudige, eiwitrijke ontbijtjes en zullen daarom nog veel meer varianten gaan delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).

Onze toppings:

  • 100 gram Kokos kwark
  • 2 gram lijnzaad
  • 1 theelepel 100% Pindkaas

 

Voedingswaarde

Hieronder zie je de voedingswaarde per portie, inclusief toppings

  • 26 gram eiwitten
  • 28 gram koolhydraten
  • 9,5 gram vet
Recept_fotos_BANAAN_APPEL_ONTBIJTCAKE_4

Hoe maak je het?

Stap 1

Prak de 2 bananen in een kom en voeg hier alle overige ingrediënten aan toe. 

Stap 2

Mix het tot een beslag en giet het in een middelgrote ovenschaal.

Stap 3

Zet de cake ongeveer 45 minuten op 180 graden in de (hetelucht) oven

Stap 4

Laat het afkoelen, verdeel het in zeven plakken en voeg je favoriete toppings toe.

Tip

Wij gingen voor de toppings: kokos kwark, lijnzaad en 100% pindakaas, heerlijk!

Meer recepten

Get social

Volg ons op Instagram

Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen. 

#nextstrongdecision

Send a Message

Bedrijfsgegevens

Protein Reviews

KVK 89137876

Neem contact op

info@proteinreviews.nl

Nieuwsbrief ontvangen?
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare