Eiwitrijke chocolade cakejes
Zin in een snack die laag is in calorieën en relatief hoog in eiwitten? Dan zijn deze chocolade cakejes perfect. Je zet ze met een paar minuten in de oven. Zo klaar!
Servings
12
Ready In:
5 min. + 20 min. oven
Calorieën:
58 per stuk
Goed voor:
Tussendoor
5,5 gram eiwitten per portie
Een licht tussendoortje
Iets wat gezond is maar niet zo gezond smaakt, dat willen we toch allemaal?! Dat is de reden dat je deze chocolade cakejes moet proberen. Met slechts 58 calorieen per stuk passen ze in vrijwel ieder voedingspatroon. Heb jij stevigere trek? Dan pak je er toch lekker twee, drie of zelfs vier?!
Wij deden er nog wat Skyr bij voor een romige bite, want ook dit gaat perfect samen met deze cakejes.
Ook lekker: voeg wat nootjes, zoals walnoten, hazelnoten of amandelen toe aan het beslag voor de extra bite (dit beïnvloedt wel de voedingswaarde).
Eetsmakelijk!
Ingrediënten
- 200 gram Chocolade Protein Pudding
- 1 middelgroot Ei
- 50 ml Ongezoete amandelmelk
- 50 gram Vermalen Havermout
- 50 gram Vanille Eiwitpoeder
- 3 schepjes Flavouring Powder Chocolate Praline OF 2 theelepels cacaopoeder i.c.m. zoetstof
- 7 gram Bakpoeder
- Snufje Zout
Wij gebruiken in dit chocolade cakejes de Impact whey protein in de smaak vanille van Myprotein. Je kunt ook een andere smaak gebruiken. Liever een ander eiwitpoeder gebruiken? Deze van BodyLab is ook echt een aanrader!
Smaak toevoegen aan recepten zonder extra calorieën? Bestel flavouring powder en geniet van de voordelen! Goed om te weten: in dit recept hebben wij de chocolade variant gebruikt maar speculaas is ook echt een aanrader! Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout. Vergeet niet onze code te gebruiken: PROTEINREVIEWS voor 10% korting of gratis goodies.
Wij ontwikkelen creatieve en unieke high protein recepten. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per cakeje. Uit het beslag haal je 12 stuks.
- 5,5 gram eiwitten
- 5,8 gram koolhydraten
- 1,25 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng vervolgens de natte ingrediënten door elkaar: de protein pudding, het ei en de ongezoete amandelmelk.
Stap 2
Vermaal dan 50 gram havermout in een blender of keukenmachine tot een poederige substantie en voeg toe aan de natte ingrediënten.
Stap 3
Voeg ook de rest van de ingrediënten toe: flavouring powder of cacaopoeder (i.c.m. zoetstof), eiwitpoeder, bakpoeder en een snuf zout.
Stap 4
Verdeel het beslag over de bakvorm. Wij hebben een bakvorm waar de porties al in twaalf zijn verdeeld maar je kunt ook een middelgrote ovenschaal gebruiken.
Stap 5
Zet het 20 minuten op 175 graden in de oven. Let op: gebruik jij een ovenschaal? Bekleed het dan met bakpapier om plakken te voorkomen.
Stap 6
Laat de cake afkoelen, verdeel het eventueel in de juiste porties en je kunt genieten van je tussendoortje!
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision