Eiwitrijk chocolade
bananenbrood
Bananenbrood is tegenwoordig een bekend fenomeen. Vaak is het een gezonder alternatief voor de cakes die veel suiker bevatten. Wij hebben nu een chocolade variant gemaakt.
Servings
10
Ready In:
10 min + 45 min oven
Calories:
158 per portie
Good For:
Tussendoor
13,5 gram eiwitten
Chocolade lovers opgelet
Wij zijn groot fan van cake. Cake is zo makkelijk te maken en eenvoudig te bewaren. Ideaal om te preppen als je een drukke week hebt.
Deze variant is er één waar wij zeker van weten dat jij er heel blij van gaat worden. Het bevat maar liefst 13,5 gram eiwit en 158 calorieën per portie. Daarnaast is het ook gewoon mega lekker. Dat dit gezond is zul je bijna niet geloven.
Het is smeuïg, vol van smaak maar niet te zoet. De chocoladesmaak komt erg goed naar voren en dit is natuurlijk exact wat je wil.
Ingrediënten
- 2 geprakte Bananen
- 100 gram Kwark
- 150 gram Havermout
- 3 Eieren
- 1/2 zakje Bakpoeder
- 180 ml Melk naar keuze
- 55 gram Chocolade Whey Protein (of vegan protein)
- 15 gram Cacaopoeder
- Scheutje Zoetstof
- 30 gram geprakte Gemixte noten
Bananenbrood kennen de meeste mensen tegenwoordig wel. Maar deze chocolade variant geeft het traditionele recept een zeer smakelijke twist. Als je van chocola en bananenbrood houdt dan is er geen mogelijkheid dat je dit niet lekker vindt.
In dit recept gebruiken wij de Impact Whey Protein van MyProtein in de smaak Chocolade Hazelnoot. De Impact Whey zijn wij erg fan van. Met name hun chocoladesmaken overtreft de andere chocolade varianten die wij tot nu toe hebben getest. Heb jij echter een andere variant in huis (chocolade) dan en je uiteraard ook vrij om die te gebruiken.
Kleine side note: Ben jij allergisch voor noten? Dan kun je de noten ook weglaten. De rest van het recept of bakwijze verandert daarmee niet.
Tip: deze cake is ideaal om in te vriezen. Op die manier kun je er extra lang mee doen.
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde per portie (uit 1 cake haal je ongeveer 10 porties)
- 13,5 gram eiwitten
- 15 gram koolhydraten
- 5 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Prak twee bananen in een grote kom. Voeg hier vervolgens de overige ingrediënten aan toe en mix het tot een glad beslag.
Stap 2
Giet het vervolgens in een cakevorm. Wij vinden het zelf altijd prettig om het met bakpapier te bekleden. Op die manier weet je zeker dat de cake er soepel uitkomt.
Stap 3
Dan gaat de cake ongeveer 50 minuten op 180 graden in de oven. Controleer tussendoor goed of de cake niet aanbrandt.
Stap 4
Haal de cake uit de oven en laat deze vervolgens even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Tip
Geen chocolade eiwitpoeder in huis? Wij raden de Impact Whey Protein van MyProtein aan. Deze is perfect in al je recepten.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision