Eiwitrijke havermout met amandelen en chocolate chips
Met havermout kun je eindeloos variëren. Ook dit keer hebben wij weer een fantastische combinatie gevonden: chocolate chips, amandelen.
Servings
8
Ready In:
10 min + 30 min oven
Calories (1/8 porties):
170
Good For:
Ontbijt en tussendoor
12 gram eiwitten
Geniet ervan, bij het ontbijt of als tussendoortje
Wij zijn groot van baked oats, of terwijl: havermout uit de oven. Je kunt er eindeloos mee combineren en je hebt direct genoeg voor een aantal dagen.
Ook dit keer hebben wij weer een heerlijke combinatie: chocolate chips amandelen. De zoetheid van de bananen, het eiwitpoeder en de chocolade in combinatie met de crunch en smaak van de amandelen is echt heerlijk!
Tip: maak het nog eiwitrijker door een stuk baked oats te combineren met wat vanille of kokos kwark!
Ingrediënten
- 150 gram Havermout
- 2 (kleine) rijpe Bananen
- 350 gram (ongezoete) Amandelmelk
- 1 zakje/ 15 gram Bakpoeder
- 3 scoops Vanille of white chocolate eiwitpoeder
- Paar druppels Flavour drops (vanille) of vanille extract
- Handje Chocolate chips/ chocolade druppels
- 30 gram Amandelen
Wij gebruiken in deze Baked havermout met chocolate chips en amandelen de Prime Whey van Prozis in de smaak vanille. Gebruik code PROTEINREVIEWS voor 10% korting. Je kunt ook een andere eiwitpoeder gebruiken maar mocht je nog op zoek zijn naar een fijn eiwitpoeder die je zowel in shakes als bakrecepten gebruikt dan kunnen wij de prime whey zeker aanraden.
Liever een andere eiwitpoeder bestellen? Deze van MyProtein is ook een aanrader.
Tip: houd jij van extra zoet? Bestel flavour drops, vanille en kokos zijn echt aanraders. Je kunt ze niet alleen gebruiken in bakrecepten maar ook mengen door je kwark of havermout.
Wij zijn mega fan van dit soort gezonde taartjes en zullen nog vele andere varianten delen. Wil je niks missen? Vergeet ons dan niet te volgen op Instagram en TikTok (@proteinreviews.nl).
Voedingswaarde
Hieronder zie je de voedingswaarde voor één stuk baked oats (uitgaande van 8 porties)
- 12 gram eiwitten
- 18 gram koolhydraten
- 5 gram vet
Hoe maak je het?
Stap 1
Start met het prakken van de bananen in een kom. Voeg hier vervolgens alle overige ingrediënten aan toe, behalve de amandelen.
Stap 2
Meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is geworden. Mocht het nog iets te dik zijn kun je wat extra melk toevoegen.
Stap 3
Giet het mengsel in een lage met bakpapier beklede middelgrote ovenschaal. Top het af met de amandelen.
Stap 4
De havermout gaat vervolgens een half uur op 200 graden in het midden van een voorverwarmde oven.
Stap 5
Laat het even afkoelen en geniet vervolgens van je gezonde ontbijt of tussendoortje. Uiteraard kun je ervoor kiezen om het nog te besmeren met bijvoorbeeld pindakaas.
Tip: maak je ontbijt eiwitrijker
Deze baked oats is perfect te combineren met bijvoorbeeld wat vanille of kokos kwark, zo voeg je eenvoudig extra eiwitten toe aan je ontbijt.
Meer recepten
Get social
Volg ons op Instagram
Als eerst op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram en zie direct als er een nieuwe review of blogpost online is gekomen.
#nextstrongdecision